Pups

Wegens onvoorziene omstandigheden zijn wij genoodzaakt om voor onbepaalde tijd te stoppen met nieuwe nestjes.

Wat mag u van ons verwachten

Ons doel is om mooie en gezonde labradors te fokken met een vriendelijk karakter. Daarvoor maken we gebruik van de kwaliteiten van de ouderdieren. We zoeken zorgvuldig een reu uit die past bij onze teef en proberen de eventuele mindere kanten van een van beide ouderdieren te verbeteren door het zoeken naar een juiste combinatie. De ouderdieren moeten beschikken over fijne karakters en een goede gezondheid en uiteraard ook over de raskenmerkende labradoreigenschappen.

De pups worden gefokt volgens de regels van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus wat betekent dat de ouderdieren getest zijn op HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie), PRA (Progressieve Retine Atrofie) oogonderzoek, en hebben een gunstig certificaat van Epilepsie. We testen onze labradors bovendien nog met het combibreed labrador retriever pakket van Dr. van Haeringen - Polygon BVBA. De pups krijgen allemaal een stamboom en worden gechipt door de dierenarts en er wordt bij het chippen een dna-profiel gemaakt, waardoor u als pupkoper zekerheid heeft dat de pups van de ouderdieren komen die wij hebben gebruikt. Vanzelfsprekend worden ze ontwormt en ingeënt conform de (gangbare) veterinaire inzichten van onze dierenarts, welke ook een volledig Europees dierenpaspoort afgeeft. Alle pups hebben een stamboom. Daarnaast kunt u ze volgen via deze website, waar wij per nest een dagboek zullen bijhouden.

En natuurlijk worden de pups goed gesocialiseerd, ze kunnen vrij rondlopen in huis en tuin en wennen aan mensen, kinderen, andere dieren en aan het verkeer. Er wordt ook en begin gemaakt aan de zindelijkheids- en benchtraining. Ze groeien vanaf de eerste dag op in onze woonkamer. Kortom wij doen er alles aan om ze een goede start te geven.

Uiteraard zoeken wij goede eigenaars die voldoende tijd en ruimte hebben en die de pups met liefde en zorg verder opvoeden. Wij vinden het erg belangrijk dat men, voordat er een beslissing wordt genomen over het aanschaffen van een pup, dit weloverwogen doet.

Bij de overweging een pup in huis te nemen, spelen volgende factoren een belangrijke rol:

  • beschikbare tijd
  • samenstelling van het gezin
  • huisvesting
  • doel van de hond
  • reu/teef
  • beschikbaar budget.

Het maken van tijd is het belangrijkste aspect dat in overweging dient genomen te worden. Het dier moet immers voldoende uitgelaten, verzorgd en opgevoed worden volgens zijn specifieke noden. Daarnaast is de gezinssituatie van groot belang. Alle gezinsleden moeten volledig achter de aanschaf staan.

Bij gezinnen met jonge kinderen gaat het vaak fout tussen kind en hond en vaak had dit voorkomen kunnen worden. In de omgang tussen kinderen en hun eigen honden komen vaak gevaarlijke situaties voor waarvan de ouders ze niet opmerken. Om een rustige stabiele huishond te krijgen raden we niet aan een pup in huis te nemen met zeer jonge kinderen.

Uitgebreide informatie over het vinden van een goede hondenschool lees je hier: http://www.doggo.nl.

Wij verzorgen sowieso een puppyvoorlichting zodat u op de hoogte bent van de nieuwste inzichten en wij staan er op dat u hierbij aanwezig zal zijn.

Als de pups de leeftijd van ongeveer 7à8 weken bereikt hebben mogen zij naar de nieuwe eigenaar. Jullie krijgen een "puppy-pakket" mee met daarin o.a. alle informatie over het (op)voeden van uw pup.

Verder vinden wij het altijd erg leuk als wij iets horen of zien van de pups als ze bij de nieuwe eigenaar zijn en als er vragen zijn over hun nieuwe huisgenoot kan men altijd, dag en nacht, bij ons terecht.

Zodra wij de stambomen van de hondjes toegestuurd hebben gekregen brengen wij deze (Meestal) naar de nieuwe eigenaar van de pups. Wij kunnen dan ook zien waar de pups opgroeien. De mensen waarderen het meestal als de fokker op bezoek komt.

Verder wensen wij alle pupkopers een leven lang plezier met hun hond(en).

Wilt u eens vrijblijvend kennis met ons maken voor een eventueel toekomstig nest, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Lees meer >>

←→