Kennel

De oorsprong van onze kennel

kennel

Wij zijn, Kurt en Pascale. Wonend te Mol, het hartje van de Kempen. Ons gezin bestaat niet alleen uit ons tweetjes maar wij hebben ook drie prachtige kinderen, Kenneth, Trisha en Streggi. Al van jongs af aan zijn wij met honden opgegroeid. Na huisje, tuintje, kindjes kwam “Lex” (Norwich Terriër) in ons leven. Een grote verrijking van ons gezin.

Door “Lex” kregen wij de hondenmicrobe wel echt te pakken. De liefde en passie voor honden werd zo groot zodat ik (Pascale) opleidingen begon te volgen. Ik behaalde het diploma van kynologisch instructeur. Twee jaar later kwam er een tweede en derde hond bij. Wij adopteerden “Nouschka” bruine labrador die niet aan het werk kon als hulphond. Drie jaar was ze. En kochten een labrador retriever pup. Op 7 weken zijn wij haar mogen gaan halen. “Isa Van ‘t Balkenhof” is haar naam. “Isa” de stammoeder van onze kennel, is een echte toevoeging aan ons gezin. Haar wil om te werken is enorm, maar ze is ook sterk en soms wat eigenwijs. Doordat zij het ontstaan is van onze kennel maakt dat zij heel belangrijk voor ons is. De honden die volgen zijn allemaal zonder meer een toevoeging aan ons leven.

Wij trainen graag met ze en doen dat in verschillende takken van de hondensport: gehoorzaamheid, speuren, ABC-training en jachttraining. Ook lopen wij graag show. Maar naast deze bezigheden kunnen wij samen genieten van wandelingen in de natuur. Kortom, wij vinden het heerlijk om met onze honden bezig te zijn, op welke manier dan ook. Inmiddels heeft de liefde en passie voor honden zich uitgebreid naar het opstarten van een hondenschool Dogs First.

Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen van het gedrag van de hond door middel van cursussen en workshops. Ondertussen zijn wij ook een verkooppunt geworden van de Raw4Dogs made by "Rodi" voor honden.

Onze kennelnaam

kennel

Onze kennelnaam Van ’t Greeshof is ontstaan van onze straatnaam. Een naam waar wij trots op zijn en waarvan wij hopen dat veel honden hem in hun stamboom zullen hebben in de toekomst. Labrador Retriever-kennel "Van 'T Greeshof" is ingeschreven en geregistreerd bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus in België en zijn aangesloten bij Belgian Labrador Retriever Club.

Binnen ons fokbeleid wordt naast de regels op het gebied van o.a. gezondheid, welzijn, gedrag en exterieur nooit voorbij gegaan aan de "randvoorwaarden" die elke hond afzonderlijk nodig heeft: voldoende beweging en stimulatie, duidelijkheid, rust, regelmaat en ruimte. Onze honden verkeren dan ook zowel geestelijk als lichamelijk in topconditie en zijn allemaal volledig gezond. De band die wij met onze honden hebben berust op wederzijds vertrouwen en respect. Onze honden leven in huis, niet in kennels. Zij maken volledig deel uit van ons gezin.

←→